Louvre Abu Dhabi

Freshome recently posted about a lighting concept for the Louvre Abu Dhabi in the United Arab Emirates.

louvre_1umuw_17621

The museum design incorporates light, water and a very unconventional layout.

louvre-1_kpkku_17621

[There] are thousands of little breaks, edges and holes that allow for a flurry of warm and charming sun light to slice in through the ceiling like the canopy of a rain forest.

louvre-2_edvus_17621

As you walk down the pavilions, plazas, alleyways and canals that seemingly float as sea level, the sunlight will hit the interior of the gallery space in completely new and exciting ways.

louvre-3_bkijk_17621

I would love to visit a place with this lighting scheme and be showered in tiny beams of light.

Advertisement

One Response to “Louvre Abu Dhabi”

  1. the shifting man Says:

    looks very Fortress of Solitude inspired 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: